Υλικα:
4 ασπραδια
220 γρ. ζαχαρη
2 βανηλιες
Μια τσιμπια αλατι
300 γρ.ινδοκαρυδο
150 γρ. Λιωμενη κουβερτουρα
Κερασακια.
Χτυπαμε τα ασπραδια να γινουν σαν γιαουρτι σταδιακα ριχνουμε την ζαχαρη συνεχιζοντας το χτυπημα.
Προσθετουμε το αλατι και τις βανίλιες.
Το μειγμα μας γυαλίζει.
Ριχνουμε το ινδοκαρυδο και ανακατευουμε με μια μαριζ .
Παιρνουμε το εξαρτημα που βγαζουμε το παγωτο σε μπαλα η εαν εχετε ενα μικρο μπολακι στρογγυλό εφαρμοζουμε λιγη μεβρανη ωστε να μπορουμε να βγαλουμε ευκολα τα μπαλακια .
Γεμιζουμε με ινδοκαρυδο παταμε καλα και με την μεμβρανη βγαζουμε τις μπαλιτσες.
Τις βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 160 βαθμους για περιπου 20 λεπτα μεχρι να ροδισουν.
Αφηνουμε να κρυωσουν και βουταμε το κατω μερος στην λιωμενη κουβερτουρα.
Στολίζουμε νε κερασακι.Ειναι τελεια🥥🥥🥥
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Μαρινα Μισαηλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ