Έφτιαξα μια δόση τσουρεκάκια με ζαχαρούχο γάλα κι έγιναν φανταστικά και ανάρπαστα !!! Δοκιμάστε τα κι εσείς !!
Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα
2,5 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2,5 κουτιά ζάχαρη --τα κουτιά από το άδειο ζαχαρούχο για μέτρημα-
2 κουτιά σπορέλαιο
3 κουτιά χλιαρό νερό
6 αυγά
220 γραμ μαγιά νωπή
2 βανίλιες
1 κουταλιά σούπας μαχλέπι
1 κουταλιά σούπας μαστίχα κοπανισμένη
χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχος σε πολύ χαμηλή φωτιά μαζί με την ζάχαρη ώσπου να ενσωματωθούν.
Προσθέτω το καλαμποκέλαιο, χτυπάω τα αυγά και τα ρίχνω άμεσα στο γάλα τα κατεβάζω από τη φωτιά.
Σε μία λεκάνη λιώνω τη μαγιά με το νερό ρίχνω το μείγμα με το γάλα και τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά βουτώντας τα χεριά μου σε λίγο καλαμποκέλαιο.
Σκεπάζω για 2 ώρες να φουσκώσει το μείγμα ,το πατάω με τα χέρια να ξεφουσκώσει άλλη μία ώρα να φουσκώσει ξανά και πλάθω τα τσουρέκια τα βάζω σε λαδωμένη λαδόκολα σε ταψί σκεπάζω για να φουσκώσουν περίπου μισή ώρα,τα αλείφω με αυγό χτυπημένο κ από πάνω αμύγδαλο-- αν θέλουμε κι έχουμε --και ψήσιμο --στο δικό μου φούρνο περίπου μισή ώρα στους 170 βαθμούς!
Vasw Kexagia"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ