Είναι μία γλυκιά λιχουδιά, με αγνά υλικά που ειδικά αν τα φτιάξετε με τα χεράκια σας, θα τα λατρέψουν οι πάντες!
ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. κοσκινισμένη άχνη
130 ml μέλι
130 ml νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. κανέλα
Για την επικάλυψη:
αμυγδαλόψιχα ή ζάχαρη άχνη
Τι κάνουμε
Αραιώστε το μέλι στο χλιαρό νερό. Είναι σημαντικό το νερό να είναι χλιαρό και όχι κρύο, για να μπορεί το μέλι να «διαλυθεί«.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, ρίξτε το αραιωμένο νερό με το μέλι και ζυμώστε, όχι όμως για πολλή ώρα, ίσα ίσα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας.
Σχηματίστε μπαλίτσες ή ό,τι άλλα σχήματα θέλετε κυλήστε τα σε χοντροκομμένα αμύγδαλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Ανάλογα τον φούρνο
Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο εναλλακτικά αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη. -Αν δεν βάλετε αμύγδαλα -Τόσο απλά!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ