Υλικά
250γρ φυτίνη
1 κούπα τσαγιού λάδι
6 αυγά
3 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
1 φακελάκι αμμωνία
1μπέικιν παουντερ
το χυμό από δύο πορτοκάλια και χρησιμοποιούμε και το ξύσμα τους μαζί
2 κιλά αλεύρι
1 αυγό για το γαρνίρισμα
Η εκτέλεση :
Χτυπάμε τη φυτίνη με το λάδι να ασπρίσουν στη συνέχεια βάζουμε τη ζάχαρη τα αυγά και τα αναμιγνύουμε. . Στη συνέχεια τοποθετούμε το χυμό πορτοκαλιού με την αμμωνία το γάλα το μπέικιν τις βανίλιες και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Τέλος βάζουμε το αλεύρι .αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Προσοχή κορίτσια η ζύμη να είναι μαλακή. ..ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογος το φούρνο. ..Η μία δόση βγάζει πάνω κάτω 7 ταψιά κουζίνα
Eugenia Ntampa-Bak-OI XΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ