Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Καραμελωμένη γλυκιά κολοκυθόπιτα!!



Έγινε υπέροχη!

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας
400γραμμαρια κολοκύθα κίτρινη
120 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
Κανέλα,γαρύφαλλο,μοσχοκάρυδο όσο ο καθένας επιθυμεί
50 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
80 γραμμάρια σουσάμι καβουρδισμένο.

Εκτέλεση:
Έτριψα την κολοκύθα,την έβαλα στη φωτιά για 10 λεπτάκια να βγάλει τα υγρά της,έπειτα πρόσθεσα το μέλι,τη ζάχαρη τα μπαχαρικά και το σουσάμι.
Άνοιξα τα φύλλα κρούστας και σε κάθε φύλλο αφού το βουτύρωσα έβαλα μια κουτάλια γέμιση κατά μήκος του φύλλου κ το τύλιξα.αφού τελείωσα με όλα τα φύλλα τα έβαλα σε ένα πυρέξ που το είχα βουτυρώσει από πριν κ το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50-55 λεπτά.λίγο πριν βγει η πίτα έκανα σιρόπι με 280γραμμαρια ζάχαρη,280 γραμμάρια νερό και λίγο λεμόνι.το έβρασα για 5 λεπτά και το έριξα πάνω στην καυτή πίτα.ξαναέβαλα για 5 λεπτά την πίτα στο σβηστό φούρνο και το σιρόπι καραμελωσε😊
Καλή επιτυχία όσες-οι τη φτιάξετε!

Ολίνα Λάζου-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ