Τί χρειαζόμαστε
3 Βουτυρά αγελαδινά(250 γρ το καθένα)
3 βανίλιες
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό γλυκού αλάτι
περίπου 6 κούπες του τσαγιού αλεύρι
3 φακελάκια μπεικιν παουντερ
3 πορτοκάλια το χυμό.τους και το ξύσμα
3 αυγά.
Πως τα κάνουμε
Παίρνουμε τα πολύ παγωμένα βούτυρα και τα κόβουμε κομματάκια και τα.ρίχνουμε σε μπολ με τη ζάχαρη!
Τα δουλεύουμε πάρα μα πάρα πολύ καλά να.αφρατέψει!
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός αλεύρι!
Τα δουλεύουμε περίπου 10 λεπτά!
Και τέλος το αλεύρι σιγά σιγά ώσπου να.γίνει μια.αφράτη κολλώδες.ζύμη!!!
Τοποθετούμε σε ειδικό εργαλείο που βγάζει σχεδιάκια -κορνέ-και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει σε ταψί!
Ψήνουμε Στους 180 βαθμούς για.20 λεπτά(ανάλογα το φούρνο)
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ