Υλικά
φύλλο σφολιάτας
1 αυγό
Σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
λίγες σταγόνες λεμόνι
1φυτική σαντιγί
κερασάκι για στόλισμα
Κόβουμε σε λωρίδες την σφολιάτα και την τυλίγουμε στα ειδικά κορνέ γύρω γύρω.
Αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν -ο χρόνος ανάλογα τον φούρνο σας.
Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
Τα σιροπιάζομαι -εγώ τα βουτάω για λίγο μέσα στο σιρόπι και τα βγάζω .
Χτυπάμε την σαντιγί καλά και γεμίζουμε τα κορνεδάκια βάζουμε κι ένα κερασάκι κι έτοιμα .
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μία κρέμα πατισερί να γεμίσετε λίγο το κάτω μέρος από το χωνάκι και να τελειώσετε με την σαντιγί.
Κρέμα πατισερί σε πιό απλή και εύκολη εκδοχή !
4 φλιτζ. τσαγ. γάλα
1 φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγ. κορν φλάουρ
5 αυγά
2 κουτ. σούπ. βούτυρο
3 δόσεις άρωμα βανίλιας
1 φλούδα λεμονιού
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι τσαγιού κρύο γάλα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, μαζί μα τη φλούδα του λεμονιού.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρέμα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει τελείως, πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Την ανακατεύουμε κατά διαστήματα, για να μην πιάσει κρούστα.
Violeta Wilkin Vogiatzopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ