Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Γιαουρτλού κεμπάπ !!!


Μου το ζήτησαν και εγώ χατήρι δεν χαλάω .

Για το κεμπάπ
500 γρ. κιμάς αρνίσιος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
½ ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για το σερβίρισμα

1 κρεμμύδι
2 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 τομάτες
4 πίτες για σουβλάκια ψημένες
γιαούρτι
πάπρικα καυτερή



Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 4-5.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα
Προσθέτουμε τα υλικά από το τηγάνι στο μπολ με τον κιμά και βάζουμε τη φρυγανιά και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να μαριναριστεί καλά ο κιμάς.
Στη συνέχεια παίρνουμε 2-3 κ.σ. από τον κιμά και τον πλάθουμε με τα χέρια μας.
Παίρνουμε δύο ξυλάκια για σουβλάκια και απλώνουμε τον κιμά ώστε να απλωθεί κατά μήκος τους. Το πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας για να ψηθεί καλά μέχρι μέσα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τον υπόλοιπο κιμά μέχρι να έχουμε 6 κεμπάπ.
Βάζουμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε τα κεμπάπ με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ώστε να μην κολλήσουν στο τηγάνι και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με πίτες ψημένες στο τηγάνι.τζατζίκι.ροδέλες από κρεμμύδι.πάπρικα .μαιντανό..και πατάτες τηγανητές..

Kostas Ilias ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ