Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Mπακλαβαδάκια βουτηγμένα σε σοκολάτα & ινδοκάρυδο !!!


 Γιορτινά μπακλαβαδάκια με σοκολάτα !!!

  Υλικά που χρειαζόμαστε
1 πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυττού
βούτυρο αγελαδινό
ζάχαρη
νερό
καρύδια
2 κουβερτούρες
λεμόνι
ινδοκάρυδο
φρυγανιά
γαρύφαλο

Εκτέλεση
Αλεθουμε τα καρύδια,τα βάζουμε σε ενα μπολ/ με 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη,λίγο γαρύφαλλο!
Ανοίγουμε τα φύλλα παίρνουμε ενα,ενα τα φύλλα τα αλειφουμε με βούτυρο λιωμένο και τα διπλωνουμε φτιάχνοντας μια μακρόστενη λωρίδα!
Βουτυρωνουμε ξανά ,βάζουμε ενα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κάτω άκρο και τυλιγουμε σε τρίγωνο σχημα!Τοποθετούμε σε βουτυρωμενο ταψί τα αλειφουμε με μπόλικο βούτυρο και τα.ψήνουμε 40 λεπτα στους 180 βαθμούς!

Σιρόπι
Βράζουμε 2,5 φλυντζανια τσαγιού ζάχαρη με 2 φλυντζανια τσαγιού νερό και λίγο λεμόνι μόλις δέσει είναι έτοιμο!Σιροπιαζουμε τα μπακλαβαδακια κρύα χλιαρό σιρόπι!Τα αφήνουμε μισή ωρα!

Σοκολάτα: Λιωνουμε της κουβερτουρες σε μπεν Μαρί και τα βουτάμε.μέσα και λίγο στην γωνία στο ινδοκάρυδο !Τα τοποθετούμε σε σχάρα να παγώσει!!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ