Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Ταρτάκια λεμονιού αφράτα-τραγανά-γευστικά !!!



Υλικά και εκτέλεση
 Ζύμη
βούτυρο 250 γραμμάρια,
ζάχαρη 125 γραμμάρια,
αλεύρι 400 γραμμάρια,
σόδα μισο κουταλάκι,
1 αυγό
1 βανίλια

Χτυπάμε βούτυρο,ζάχαρη,βανίλια!
Προσθέτουμε το αυγό και τέλος το αλεύρι!
Βάζουμε.την ζύμη.στο ψυγείο 2 ώρες!
Την τοποθετούμε στα φορμακια τα οποία τα τρυπαμε βάζουμε μέσα λίγο λαδοκολα και στο καθένα όσπρια για να μην φουσκώσουν .
Ψήνουμε.στους 180 βαθμούς για 10 λεπτα!
Αφήνουμε.να κρυωσουν!

Κρέμα λεμονιού
8 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ,
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
2 φλυντζανια τσαγιού νερό,
4 κρόκους,
1 βανίλια
ξύσμα λεμονιού
1 φλυντζανακι του καφέ χυμό.λεμονιού.

Σε κατσαρολιτσα ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με την ζάχαρη!
Ρίχνουμε.βραστό νερό 2 φλυντζανια τσαγιού το βράζουμε 6 λεπτα!
Χτυπάμε.τους κρόκους με την βανίλια,Ρίχνουμε λίγη ζέστη κρέμα και το αδειαζουμε μέσα στο κορν φλαουρ!
Μόλις.πήξει κατεβάζουμε και ρίχνουμε ξύσμα,και χυμό!
Τοποθετούμε πανω στα ταρτακια.

Σαντιγί
100ml κρέμα.γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγυ!!!!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ