Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Κοτόπουλο ρολό με καραμελωμένες πατάτες στον φούρνο !!!





 Υπέροχο φαγητό με πολύ ωραία γεύση και το ρολό  αλλά και οι καραμελωμένες πατατούλες που θα ενθουσιάσει όλους όσους το δοκιμάσουν !!

Υλικά
 1 ρολό κοτόπουλο  το οποίο ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας το τυλίξει σε ρολό βάζοντας μέσα κομμάτια κεφαλοτύρι και να το αλατοπιπερώσει ή το αγοράζετε έτοιμο

Πατάτες ετοιμασία και υλικά -κρατάμε και λίγο από το μείγμα να περάσουμε όλο το ρολό πριν το ψήσουμε-
1/2 κούπα λάδι
1+1/2 λεμόνι τον χυμό,
2 πορτοκάλια τον χυμό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κουταλιές τις σούπας μουστάρδα
1+1/2 γεμάτη κουταλιά μέλι
αλάτι και πιπέρι
λίγο δενδρολίβανο
1 κύβο βιολογικό κύβο κνορ.
Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

2 κιλά πατάτες -η ποσότητα ανάλογα με τα άτομα
 Κάστανα έτοιμα βρασμένα καθαρισμένα -προαιρετικά



Αν βάλετε κάστανα αγοράζουμε συσκευασία που είναι βρασμένα και όταν αρχίζουμε να ετοιμάζουμε το φαγητό τα βάζουμε σε ένα μπολ ραντίζοντάς τα με λίγο κονιάκ και λίγο μέλι -ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.


Τι κάνουμε
Έχουμε καθαρίσει τις πατάτες ,τις κόβουμε κυδωνάτες και πάλι στην μέση για να είναι μικρούλες τα τραβήξουν τον ζωμό.
Η ολόκληρες αν βρείτε μικρές.
Τις βάζουμε στο ταψί που θα τις ψήσουμε και τις περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα που έχουμε ετοιμάσει -κρατάμε λίγο για το ρολό-ανακατεύοντας πολύ καλά με τα χέρια και προσθέτουμε και μισό με ένα ποτήρι νερό [ανάλογα την ποσότητα πατάτας]
 Τοποθετούμε το ρολό στην μέση και το αλείφουμε όλο από πάνω και γύρω γύρω με το με μείγμα που έχουμε φτιάξει για τις πατάτες .


 Βάζουμε από πάνω από το ρολό μετά το μείγμα που ρίχνουμε λίγο μέλι με μουστάρδα και το αλείφουμε όλο .


Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή σε γάστρα και το ψήνουμε περίπου 1+30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  βαθμούς . Χρόνος ανάλογα τον φούρνο .
Στην μέση του ψησίματος ανοίγουμε την γάστρα και προσθέτουμε τα κάστανα αραδιάζοντάς τα εδώ κι εκεί πάνω από τις πατάτες και σκεπάζουμε συνεχίζοντας το ψήσιμο.
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε αέρα από πάνω να ξεροψηθεί γυρίζοντας από όλες τις πλευρές.


Οταν κρυώσει το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τις πατατούλες και με ότι σαλάτα μας αρέσει.Καλή όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ