Η συνταγή είναι από παλιό ζαχαροπλάστη
ΥΛΙΚΑ
5 Αυγά χωριστά κρόκοι κ ασπράδια
250 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού γάλα
2 κουτ σούπας κονιάκ
Χυμό απόν ένα πορτοκάλι
1κουτ του γλυκού λεμόνι
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεσμένα φουντούκια
1 κγλ μαστίχα κοπανισμένη
3/4 του φλιτζανιού σοκολάτα ψιλοκομμένη
1 φακ Μπέικιν
500 αλεύρι κοσκινισμένο εγώ έβαλα μαλακό !!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη δηλ την μία κούπα ρίχνοντας την σταδιακά και το λεμόνι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε κρόκους ,ζάχαρη,βούτυρο..
Χτυπάμε καλά με το Μίξερ.
Κατοπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος τη μαρέγκα με το αλεύρι διαδοχικά.
Εχουμε ζεστό το φούρνο στους 180 και ψήνουμε περίπου για μια ώρα μου πήρε εμένα εσείς προσαρμόσετε τον φούρνο σας ανάλογα γιατί κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά.
Λίωνουμε 2 κουβερτούρες με 1 κουπάκι του καφέ κρέμα γάλακτος ή 2 κουβερτούρες με λίγο βούτυρο -περιχύνουμε την Βασιλόπιτα από πάνω κι οταν κρυώσει στολίζουμε αναλόγως .Καλή επιτυχία!!
Gogo Samiou.ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ