Υπέροχο γλυκό με ινδοκάρυδο!!
Υλικά
1 βιτάμ (250γρ)
1 ποτήρι γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
8 αυγά χωρισμένα
300γρ καρύδα απ' την οποία κρατάμε λίγο για το γαρνίρισμα
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ ή 3κουτ.γλυκού.
1 αλεύρι φαρίνα 500 γραμ.
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κ.σ. γλυκόζη
Πάμε να το φτιάξουμε:
1)Κάνουμε τ' ασπράδια μαρέγκα, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βιτάμ μέχρι ν'αφρατέψουν και ενώνουμε τα δύο μείγματα απαλά!
2)Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μείγμα αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι (θα γίνει πυκνό σαν το μείγμα του κέικ)
3)Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 38εκ το μείγμα και ψήνουμε στους 180β για 1ω ώρα αντιστάσεις
4)Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά 4-5' και μόλις βγει το γλυκό το σιροπιάζομαι, πασπαλίζουμε και με την καρύδα που έχουμε κρατήσει και το αφήνουμε να κρυώσει...
Το κόβουμε σε κομμάτια και το τσακίζουμε!!
Σημείωση
Οταν σιροπιάζομαι ΠΑΝΤΑ το ένα ζεστό το άλλο κρύο συνήθως το σιρόπι και πάντα λίγο λίγο με κουτάλα και προσοχή να μην βουλιάξει το γλυκό μας .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!!!! Gianna Lachana
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ