Yλικά
1/2 κιλο κιμα
3 φετες ψωμι μπαγιατικο μουσκεμενο σε κρασι κοκκινο
1 κρεμμυδι τριμμενο
2 σκελιδες σκορδο
1 αυγο
1 κ.γ. κοφτο κυμινο
1/4 κ.γ. μπεικιν
Κτυπησα ολα τα υλικα στο μουλτι, τα προσθεσα στον κιμα, ανακατεψα και τον εβαλα στο ψυγειο για 1 ωρα.
Εν τω μεταξυ σε μια κατσαρολα βαζω λαδι και τσιγαριζω 1 κρεμμυδι τριμμενο και 2 σκελιδες σκορδο....σβηνω με 1/2κουπα κρασι κοκκινο, αφηνω 2 λεπτα να εξατμιστει και προσθετω μισι ξυλο κανελας, 1 φυλλο δαφνης, 1/4 κ.γ. κυμινο, λιγο μπελτε, ανακατευω ριχνω και την σαλτσα ντοματας (απο δικο μου βαζο) περιπου μια κουπα, λιιιιγη ζαχαρουλα, 1 κυβο ζωμου κοτας, πιπερι και λιγο αλατακι (προσοχη με το αλατι γιατι εχει και ο κυβος ζωμου), και μιση κουπα περιπου λαδι.
Ανακατευω και αφηνω κανα 10λεπτο να βρασει και σβηνω το ματι.
Βγαζω τον κιμα απο το ψηγειο, πλαθω τα σουτζουκακια και τα βαζω σε λαδωμενο πυρεξ.
Τα ψηνω σε δυνατο φουρνο ή στο γκριλ για περιπου 20 λεπτα και απο τις δυο πλευρες.
Οταν γινουν τα βγαζω απ τον φουρνο ριχνω την σαλτσα πανω απο τα σουτζουκακια και τα ξαναβαζω στον φουρνο για αλλα 20 λεπτα περιπου στους 200 βαθμους.
Για την σως γιαουρτιού...ριχνω επανω στο γιαουρτι σκορδο λιωμενο με το ειδικο εργαλειο, λιγο λαδι, λιγο αλατι πιπερι και ανακατευω.
Σερβιρα σε πιτες απο σουβλακια, πατατες τηγανιτες, ψιλοκομμενο κρεμμυδι και μαιντανο, σουτζουκακια, σως γιαουρτιου και πασπαλισμενα με γλυκια παπρικα, (μπορείτε να βαλετε και καυτερη παπρικα εαν σας αρεσει).
Vana Zouka-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ