Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Φιλετά χοιρινά με βαλσάμικο μουστάρδα & σπαράγγια !!!



ΥΛΙΚΑ

1 Μεγάλο ψαρονέφρι
2 κουταλιές μαργαρίνη
1 κουτ σούπας πολτός σκόρδου
1/3 λευκό κρασί η κόκκινο
4 κουταλιές βαλσάμικο
2κουταλιες σούπας μέλι
2 κουταλιές σουπ καλή μουστάρδα
1κουταλια σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό
1 κονσέρβα Σπαράγγια!!
Αλάτι πιπέρι θυμάρι.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώστε την μαργαρίνη μέσα στο τηγάνι,σοτάρεται τον πολτό σκόρδου και τα φιλέτα που έχετε ρίξει αλάτι πιπέρι θυμάρι 4 με 5 λεπτά!! Σβήστε με το
κρασί και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά!! Αφήστε 5 λεπτά να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και σερβίρετε!!




ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ..!!

ΥΛΙΚΑ
Μαρούλι χοντροκομμένο κατά βούληση
5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
4 φέτες προσουτο κομμένο σε λωρίδες
Κρουτόν
φλούδες παρμεζάνα
Αλάτι κ πιπέρι..λίγο
3 κουταλιές σούπας λάδι από τις λιαστές ντομάτες η ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξίδι βαλσάμικο
1κουταλια σούπας μέλι

Ετοιμάζουμε το κρουτόν,κόβουμε σε κυβάκια 2 φέτες το ψωμί ραντίζουμε με λίγο λάδι και  αλάτι και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 για 10-15 λεπτά.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και στραγγίζετε το μαρούλι
Κόβετε την σαλάτα,τις ντομάτες ..τα βάζετε σε μια λεκάνη ρίχνετε πολύ λίγο αλάτι και  πιπέρι
χτυπάτε σε ένα μπολάκι το λάδι το βαλσαμικο το μέλι και το ρίχνετε μέσα στην λεκάνη!!
Ανακατεύετε καλά ,προσθέστε το προσούτο το κρουτόν την παρμεζάνα ανακατέψτε!!
Βάζετε την σαλάτα στην σαλατιέρα και σερβίρετε .!!
Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να παραλείψετε το προσουτο!

Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ