Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Αλμυρά μάφιν με μπέικον και τσένταρ !!


Υλικά
4 κσ ελαιόλαδο,
1 μεγάλο κρεμμύδι
150γρ μπέικον κομμένο σε κομματακια
300γρ αλεύρι που φουσκώνει
1 κγ μπεικιν παουντερ
150γρ cheddar
200ml γαλα
2 αυγά


Εκτέλεση:

Σοτάρουμε με τη μια κουταλιά λάδι το κρεμμύδι μέχρι μα μαλακώσει και το βάζουμε στην άκρη. Στη συνέχεια σοτάρουμε λίγο και το μπεικον. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικον. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τυρί, το μπέικον και ανακατεύουμε.


Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το γάλα, τα αυγά και το υπόλοιπο λάδι. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση στο αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά.
Ανατευουμε καλά μέχρι όλα τα υλικά μας να ενωθούν πολύ καλά.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 12 θήκες για μαφιν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15 - 20 λεπτά. Συνοδεύονται πολύ ωραία με τυρί κρέμα.

Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ