Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Περγαμόντο το μυρωδάτο !!!



Υλικά
6-7 περγαμόντα
1 kgr ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Χυμό από μισό λεμόνι

Ξύνω τα περγαμόντα στο ψιλό μέρος του τρίφτη ελαφρά..τα ρολάρο καρφώνοντας τα με οδοντογλυφίδες
Τα ξεπικρίζω δηλ τα βράζω τρεις φορές για 5'λεπτα από την στιγμή που το νερό θα πάρει βράση
Αφαιρώ τις οδοντογλυφίδες.



Ετοιμάζω το σιρόπι....το αφήνω να βράσει,και ρίχνω το περγαμόντο μετά μισή ώρα περίπου το βγάζω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει έως την επομένη.


Την επόμενη αφού το γλυκό έχει τραβήξει όσο σιρόπι του χρειάζεται,ρίχνω το λεμόνι το βράζω λίγο ακόμη έως ότου γίνει παχύρευστο και βελούδο στη γεύση.

 ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ