Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Εκμέκ Σπέσιαλ !!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
500 γραμμάρια κανταιφι,
1 βούτυρο αγελαδινό!

Λιώνουμε το βούτυρο και στο ταψάκι ξανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά!
Αφήνουμε να κρυώσει!

ΣΙΡΟΠΙ:
750 γραμμάρια.ζάχαρη,
800 γραμμάρια νερό,
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού!
Βράσιμο 12 λεπτά!

ΚΡΕΜΑ:
1κιλο γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
2 κρόκους,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ,
1 φλιτζάνι τσαγιού σαντιγί την οποία έχουμε. χτυπημένη  στο ψυγείο!



Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη,ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε προσθέτουμε κρόκους,βουτυρά,βανίλια και τέλος έπαλα με μια σπάτουλα την σαντιγί
ΦΥΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΊ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗΣ
Βάζουμε το κανταΐφι στο κατάλληλο σκεύος σιροπιάζομαι κρύο κανταΐφι,χλιαρό σιρόπι,τοποθετούμε την κρέμα,και τέλος σαντιγί,αμύγδαλα!!!

Tzeni Tsanaktsidou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ