Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Γλυκό πορτοκάλι!!!



 Απλά τέλειοοοοο!!!! Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ολόκληρο

4 χοντρόφλουδα πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/2 λεμόνι το χυμό του



Τρίβουμε το εξωτερικό των πορτοκαλιών στον τρίφτη.
Τα βάζουμε να βράσουν για δέκα λεπτά ολόκληρα.Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 2 με 3 φορές για να ξεπικρίσουν.
Τα βάζουμε σε κρύο νερό και δοκιμάζουμε αν ξεπίκρισαν αν χρειάζεται τα αφήνουμε ακόμη λίγο.
Τα κόβουμε σε φέτες .
Βάζουμε ζάχαρη με νερό να βράσει κάνα πεντάλεπτο και ρίχνουμε τα πορτοκάλια .
Αφήνουμε να βράσουν έκανα δεκάλεπτο και μετά τ αφήνουμε ένα βράδυ να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επομένη δένουμε το γλυκό αφού προσθέσουμε και το λεμόνι.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα ...Καλή επιτυχία

Η ελενη γιακαλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ