Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Κοκάκια σπέσιαλ!!!



 ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
5 κρόκους αυγών,
5 ασπράδι αυγών,όλα το ίδιο μέγεθος,τα ίδια γραμμάρια,σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια,
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 και μισό φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι,
μισό κουταλάκι μπέικιν  παουντερ

Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μαρέγκα σφιχτή.
Ρίχνουμε απαλά τους κρόκους.
Τέλος πάρα μα πάρα πολύ απαλά το αλεύρι,κουτάλια κουτάλια,τέλος μπέικιν,βανίλια.
Τοποθετούμε την ζύμη σε κορνέ, και κάνουμε.δισκάκια μικρά πάνω στην λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15 λεπτά.
Τα αφήνουμε στην συνέχεια να κρυώσουν πολύ καλά και τα κόβουμε στην μέση.

ΚΡΕΜΑ:
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο,
2 κρόκους αυγών,
1 βανίλια,
50 γραμμάρια κορν φλάουρ,
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι,
100 γραμμάρια.ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

Ζεσταίνουμε το γάλα την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και το αλεύρι.
Μόλις πήξει το κατεβάζουμε και προσθέτουμε με γρήγορες κινήσεις τους κρόκους αυγών,και τέλος την  βανίλια και βούτυρο.
Αφήνουμε να.κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:
150 γραμμάρια νερό,
150 γραμμάρια ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

Το βράζουμε 3 λεπτά!Αφήνουμε να.κρυώσει

ΓΛΑΣΣΟ:
200 γραμμάρια κουβερτουρα,
160 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος,
1 κουτάλια της σούπας μέλι.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:
 Βάζουμε πάτο τον σιροπιάζομαι με πινέλο απαλά πάνω κρέμα και τον κλείνουμε με.άλλο πάτο τα βουτάμε με προσοχή στο ΓΛΑΣΣΟ,η ρίχνουμε απάνω με κουτάλι.
Γαρνίρομαι εάν θέλουμε με καρύδα,τρούφα,η σκέτα!


Τzeni Tsanaktsidoy -OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ