Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Γάβρος στην λαδόκολλα !!!

Δοκιμάστε τα έτσι και ...καταργείτε το βλαβερό τηγάνισμα -γίνονται τέλεια !!!

Υλικά
Λαδόκολλα
1 κιλό γάβρο ή σαρδέλα -εγώ έβαλα μισό γάβρο -μισή σαρδέλα
αλάτι
ελαιόλαδο
αλεύρι




Τι κάνουμε
Βάζουμε τον φούρνο να ζεσταθεί 180 βαθμούς αέρα -έβαλα εδώ -
Στρώνουμε στο ταψί την λαδόκολλα και την περνάμε όλη με λάδι από πάνω .
Καθαρίζουμε πλένουμε στραγγίζουμε και αλατίζουμε τα ψάρια.


Τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε καλά και τα στρώνουμε στην σειρά στο ταψί .
Βάζουμε στην χούφτα μας ελάχιστο νερό και λίγο λάδι και ραντίζουμε από πάνω όλα τα ψάρια .


Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε περίπου 15 με 20 λεπτά θα τα δείτε που θα πάρουν χρώμα πρώτα από κάτω -τότε με μία σπάτουλα τα γυρνάμε προσεκτικά και ψήνουμε άλλα λίγα λεπτάκια κι έτοιμα !!! Είναι απίθανα σαν να τα έχουμε τηγανίσει !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα
Μαρούλι -αγγούρι-καλαμπόκι-καρύδια-μηλόξυδο -αλάτι-λάδι -κρεμμυδάκια -άνηθο .