Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Φωλιές ινδοκάρυδου !!!


Φωλιές ινδοκάρυδου με Πασχαλινά σοκολατένια αυγά !!!
Σίγουρα έχουμε πολλά σοκολατάκια σπίτι μας και λόγο ημερών.
Μας περισσεύουν και ίσως  δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε... μπορούμε να διακομίσουμε πολύ ωραία γλυκά... ας κάνουμε κάτι απλό και πολύ νόστιμο και ωραίο !!!

Για 6 φωλιές θα χρειαστούμε....
1 αυγό
3 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική
8-9 κ.σ ινδοκάρυδο τριμμένο
1 κάψουλα βανίλιας..

Εκτέλεση
Χτυπάω το αυγό με σύρμα να αφρατέψει λίγο προσθέτω τη ζάχαρη τη βανίλια και τέλος κουταλιά κουταλιά το ινδοκαρυδο Μέχρι να σφίξει το μείγμα...
Το τοποθετώ σε χαρτάκια μιας χρήσης και σε φόρμα με θήκες να μη μου ανοίξουν στο ψήσιμο...
Ψήνω στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου ανάλογα πάντα με το φούρνο μας.




Για την κρέμα
1 ποτήρι γάλα πλήρες καρύδας
2 κ.σ ζάχαρη κρυσταλλική
1 μεγάλη κουταλιά  Καλά γεμάτη κορν φλάουερ
2 κ.γ κονιάκ
1 κγ βούτυρο καρύδας
1 κάψουλα βανίλιας

Εκτέλεση
Bάζω το μισό γάλα να βράσει με όλα τα υλικά μαζί και στο μισό βάζω να διαλύσει το κορν φλάουερ τον οποίο το προσθέτω αμέσως μέσα και ανακατεύω με σύρμα μέχρι να πήξει..
Όταν είναι έτοιμο βάζω από μια κουταλιά στις φωλιές που ετοίμασα από πριν.
Σε κάθε φωλιά  βάζω 2 αυγουλάκια  σοκολατένια και αν έχω και ένα λαγουδάκι σοκολάτας για να να φαίνεται πιο ωραίο..
Η κρέμα είναι ζέστη και η σοκολάτα τρέχει όπως λιώνει...
Καλή επιτυχία!

Μαρία Καρανικόλα -ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ