Τώρα βέβαια θα μου πείτε πού είναι η βανίλια;;;
Εγώ πάντως χώρισα σε δύο μείγματα.. αλλά μάλλον η προσωπικότητα της σοκολάτας υπερίσχυσε!!
Κάντε το όλοι δεν υπάρχει πιο νόστιμο ζουμερό και αφράτο κέικ!!
Σε μπολ χτυπάω ένα βιτάμ σοφτ με μιάμιση κούπα ζάχαρη.
Τα χτυπάω για τουλάχιστον δέκα λεπτά!
Μετά προσθέτω πέντε αυγά και χτυπάω για ένα λεπτό περίπου.
Ρίχνω ένα ποτήρι γάλα ένα κουταλάκι κοφτό κανέλα δύο βανίλιες και ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Ανακατεύω σε ένα μπολ τα 3/4 της συσκευασίας φαρινάπ με μισό φακελάκι μπεικιν παουντερ.
Τα ρίχνω σιγά σιγά στο μείγμα μου και συνεχίζω απαλά το ανακάτεμα.
Χωρίζω τη ζύμη σε δύο μέρη και στο ένα από αυτά βάζω κακάο σε σκόνη... τόσο όσο μας αρέσει στο χρώμα.
Βουτυρώνω μια αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα (γίνεται φυσικά και σε φόρμα κέικ), στρώνω λαδόκολλα ξαναβουτυρώνω και ρίχνω τα δύο μείγματα.
Ανακατεύω ελαφρά με το κουτάλι να κάνει νερά.
Ψήνω στις αντιστάσεις στους 180' για 50'-1 ώρα αναλόγως το φούρνο.. προσοχή δεν πρέπει να στεγνώσει το κέικ μας!
Για να δούμε αν έγινε προς τέλος μπήγομαι ένα μαχαίρι στο κέικ στο κέντρο του...αν βγει στεγνό είναι έτοιμο!
Για το γλάσο σοκολάτας βάζω σε κατσαρολάκι 180 γρ. κουβερτούρα με 80γρ. βούτυρο και μία κουταλιά σούπας μέλι.
Μόλις ενωθούν καλά αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και περιχύνουμε το γλυκό μας!!
Έλλη Τριανταφύλλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ