Εύκολη, νόστιμη και πάντα εντυπωσιακή !!!
Κρέμα
600 γρ κρέμα γάλακτος
2ΚΣ άχνη
Χτυπάμε σε σαντιγί και βάζουμε ψυγείο.
Στο ταψί της κουζίνας βάζω λίγο βούτυρο στις γωνιές και στρώνω με λαδόκολλα.
Παντεσπάνι
6 αυγά χωρισμένα
Πρέζα αλάτι
110 γρ ζάχαρη
25 γρ κακάο
30 γρ αλεύρι ο.χ.
125γρ κουβέρτα ( λιώνω στο φούρνο μικροκυμάτων για 2') αφήνω να κρυώσει
Χτυπάμε ασπράδια με πρέζα αλάτι να γίνει μαρέγκα.
Ρίχνουμε σαν βροχή μέσα την ζάχαρη και μετά ένα ένα τα αυγά. Με κουτάλα ανακατεύω μέσα το αλεύρι, κακάο, σοκολάτα. Ισιώνω το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα,
Ψήνω σε προθέρμασμένο φούρνο 160 αέρα 12’.
Αφήνω να κρυώσει τότε κόβω μέσα από το ταψί σε 3 ίσα μέρη μαζί με την λαδόκολλα !
Βγάζω τη μία λωρίδα με το παντεσπάνι και αλείφω με την κρέμα και κάνω ρόλο με την βοήθεια της λαδόκολλα το γυρίζω.
Παίρνω την 2 λωρίδα βάζω κρέμα και τοποθετώ το πρώτο ρόλο πάνω και ξανά ρολάρο και ίδιο με την 3 λωρίδα.
Τότε γυρίζω και τοποθετώ όρθιο στο πιάτο καλύπτω με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρω με κομμένη σοκολάτα και κερασάκια
Πρέπει να μείνει τουλάχιστο 2 ώρες στο ψυγείο.
Marilena Pappa-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ