Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ατομικά κεκάκια σοκολάτας !!!




Υπέροχα μαλακά cupcakes με σοκολάτα . Αδύνατον να μείνεις στο ένα!

Υλικά
    175 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
    150 γρ. ζάχαρη
    3 τεμ. αυγά
    100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    60 γρ. κακάο
    1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    120 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά




Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε το φτερό μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
Καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια μαρίζ και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ.
 Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Γεμίζουμε φορμάκια για cupcakes (υπάρχουν διάφορα είδη στην αγορά π.χ. μεταλλικά, σιλικόνης, χάρτινα – τα πρώτα θέλουν βουτύρωμα και αλεύρωμα).


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.
Αν θέλουμε τα γαρνίρουμε οπως μας αρέσει ή τα πασπαλίζουμε με άχνη ή ακόμα και σκέτα .
Συνταγή Στέλιου Παρλιάρου '
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ