Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Μουσταλευριά αλλιώς !!!


Υλικά
350 ml πετιμέζι (1 1/2 ποτήρι)
4 κουταλιές σούπας φουσκωτές νισεστές
1 κούπα νερό
1 κούπα αμύγδαλο τριμμένο
Λίγη μαύρη ζάχαρη (προαιρετικά)




Εκτέλεση
Διαλύω το νισεστές στο νερό
Ζεσταίνω το πετιμέζι, προσθέτω το νισεστές με το νερό, αφού πρώτα βάλω κουταλιές από το ζεστό υγρό μέσα στο κρύο κι ανακατέψω να γίνει χλιαρό
Βράζω σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Θέλει 20 με 30 λεπτά ανάλογα με το σκεύος. Να γίνει διάφανο κ να στέκεται στο πιατάκι.
Αποσύρω απ τη φωτιά προσθέτω το μύγδαλο κ ανακατεύω.



Αδειάζω το μείγμα σε σκεύος στο μέγεθος του, πήλινο η μεταλλικό η ότι άλλο πυρίμαχο, πασπαλίζω αν θέλω την επιφάνεια με μαύρη ζάχαρη κ βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά περίπου, η ως να λιώσει η ζάχαρη. (την ανακατεύω λίγο στα μισά με το πάνω στρώμα της μουσταλευριά μου)
Αφήνω να κρυώσει και κόβω. Καλή επιτυχία!

Lila Lilak= ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ