Αυτό το ραβανί το έφτιαξα εχθές σε συγγενικό σπίτι και το σερβίραμε με ρακές!!
Υλικά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα γιαούρτι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ινδοκαρυδο
1 κούπα βούτυρο
1 μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
4 αυγά.
Σιρόπι
2 1/2 ζάχαρη
2 1/2 νερό
1 κ.σ.λεμόνι
Κτυπούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά κτυπώντας καλά.... σταδιακά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά .... ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι διαμέτρου 20-25 εκ.....το ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.... μόλις κρυώσει το περιχύνουμε με το σιρόπι που το έχουμε βράσει για 5-6 λεπτά ...να είναι καυτό...το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.....✓
Marina Hatzidaki-oι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ