Εύκολο και πεντανόστιμο με αφράτη κρέμα βανίλια και φανταστική κρέμα με ζαχαρούχο!!!
ΥΛΙΚΑ
300 γρ.φύλλο καταίφι
125 γρ.βούτυρο φρέσκο λιωμένο
100 γρ.φυστίκι αιγίνης ή αμυγδαλα τριμμένα (προαιρετικά)
ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλας
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1.500 ml γάλα φρέσκο
1 κουτάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια για ζεστή κρέμα(160 γρ.)
1 κ.σ κορν φλάουρ γεμάτη
2 βανίλιες
125 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
200 γρ.άχνη ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
2 μόρφατ κονσέρβες κρύες απ το ψυγείο
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Πρώτα ξεκινάω με την ζεστή κρέμα.Σ ένα μπολάκι ρίχνω την άχνη και το βούτυρο και ανακατεύω μ ένα σύρμα.Προσθέτω τον κρόκο και τις βανίλιες και το αφήνω στην άκρη.Σε κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει καλά.Έπειτα ανάβω τη φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.Προσθέτω το μίγμα του κρόκου ανακατεύω καλά και την αδειάζω σ' ένα μπολ.Την σκεπάζω με μεμβράνη να εφάπτεται πάνω για να μη πιάσει πέτσα και την αφήνω να κρυώσει.Έπειτα την χτυπάω στο μίξερ να αφρατέψει και να γυαλίσει.(Εσείς μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο και να ρίξετε την κρέμα ζεστή κατευθείαν πάνω στο σιροπιασμένο φύλλο.Εγώ το κάνω γιατί βγαίνει πιο αφράτη η κρέμα)
-Σε πυρέξ μακρόστενο ή άλλο ταψάκι απλώνω το κανταΐφι και πασπαλίζω με τα ξηροκάρπια (αν βάλω).
Περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στους 160 με αέρα για 35 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινήσει το φύλλο.
Σε κατσαρολάκι βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 2-3 λεπτά και ρίχνω στο τέλος τη βανίλια.
Σιροπιάζω με το καυτό σιρόπι το καυτό φύλλο.
Απλώνω πάνω από το σιροπιασμένο φύλλο(ας είναι ζεστό) την αφρατεμένη κρέμα.
Χτυπάω στο μίξερ τα μορφατ 5 λεπτά να γίνει διπλάσια η ποσότητα σε όγκο και ρίχνω τις βανίλιες και το ζαχαρούχο.
Την απλώνω όλη πάνω από την κρέμα βανίλιας και κρατάω λίγη για να γαρνίρω στο τέλος.
Γαρνίρω όπως θέλω,εγώ έβαλα κερασάκια γλασέ και τριμμένο αμύγδαλο.
Καλή επιτυχία αν το φτιάξετε!~!~!~!
Συνταγή από την φίλη Οι Λιχουδιές της Σόφης