ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10γρ μπεικιν
100γρ νερό
50γρ λάδι
50γρ βούτυρο
50γρ ζάχαρη
λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
3 μήλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
λίγη κανέλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα.Τα αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά τους.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό το λάδι και το βούτυρο για 2 λεπτά.
Κοσκινίζουμε αλεύρι με μπεικιν , προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά.
Ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει μια ζύμη.παίρνουμε ζυμάρι σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού ,το ανοίγουμε με τα χέρια και βάζουμε λίγο από τη γέμιση.Το κλείνουμε σε μπαλάκι.Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά).Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ