Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Σαραγλί τραγανά σπέσιαλ !!!




ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ!
1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού,
1 αγελαδινό βούτυρο (250 γραμμαρίων)
500 γραμμάρια καρύδια,κοπανισμένα,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο



Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Βάζουμε σε ενα μπολ την καρυδόψιχα,κανέλα ,γαρύφαλλο.
Ανοίγουμε τα φύλλα.
Παίρνουμε ένα φύλλο,βουτυρώνουμε με.το λιωμένο βούτυρο,τοποθετούμε πάνω δεύτερο φύλλο βουτυρώνουμε,βάζουμε.στην άκρη καρυδόψιχα μια.βέργα την λεγόμενη (απο/της πίτες)ρολάρουμε και τα τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί μας.βουτυρώνοντας τα καθώς βγάζουμε την βέργα.
Βάζουμε μπόλικο βούτυρο απόν πάνω στο καθένα και τα.ψήνουμε.περίπου 40 λεπτά.




ΣΙΡΟΠΙ:
500 γραμμάρια.ζάχαρη,
300 γραμμάρια νερό,
1 στικ κανέλας(ξυλαράκια)
λίγο γαρύφαλλο,
1 κουτάλια της σούπας χυμό.φρέσκο λεμονιού
Βραζουμε ώσπου να δέσει
Σιροπιαζουμε κρύο σιρόπι,καυτά γλυκά
Γαρνιρουμε με.φυστίκι Αιγίνης ή καρύδια ήσκέτα
Τα αφήνουμε τουλαχιστον 40 λεπτα να απορροφήσουν το σιρόπι!!!!

Tzeni Tsanaktsidou-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ