Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Σάμαλι με μαστίχα και σπιτικό παγωτό λεμόνι !!!



ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

450 γραμμάρια χοντρό σιμιγδάλι,
375 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό,
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα,
300 γραμμάρια.ζάχαρη,
1/2 μαστίχα σκόνη,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν  πάουντερ,
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Βάζουμε σε ένα μπολ τη σόδα,με το γιαούρτι και ανακατεύουμε το αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε σιμιγδάλι,ζάχαρη,μπέικον,μαστίχα ανακατεύουμε.
Τα ενσωματώσουμε μαζί ,και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο,η λαδωμένο ταψάκι.
Το σκεπαζουμε με.μια πετσέτα και το αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες.
Το χαραζουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

ΣΙΡΟΠΙ:
500 γραμμάρια ζάχαρη,
375 γραμμάρια νερό,
1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα του,
1 ξύλο κανέλας.
Βράσιμο να.δέσει.

Παίρναμε με ένα πινέλο το βούτυρο πάνω στο γλυκό,και τοσιροπιάζομαι κρύο γλυκό,ζεστό σιρόπι.

ΠΑΓΩΤΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
1 ζαχαρούχο γάλα,
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό,
ξύσμα λεμονιού και χυμό 3.λεμονιού΄.

Χτυπάμε.την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Βάζουμε.το.ζαχαρούχος και το γιαούρτι στο μπολ ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το χυμό.και το ξύσμα,τέλος την σαντιγί απαλά.
Ρίχνουμε και γλυκό κουταλιού λεμόνι ψιλοκομμένα κομμάτια,το τοποθετούμε σε ταψάκι αλουμινένιο και κατάψυξη για όλη νύχτα!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ