Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Αγκινάρες αλα Πολίτα !!!



Υλικά
8 αγκινάρες κατεψυγμένες
2 ξερά κρεμμύδια
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
5-6 μέτρια καρότα
5-6 πατάτες
¾ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 λεμόνια (τον χυμό τους)
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι


Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και 1,5 κούπα νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας τις πατάτες, τα καρότα τον αρακά και τον άνηθο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μισή ωρίτσα.



Όταν το φαγάκι μας είναι έτοιμο, στύβομαι 2-3 λεμόνια και στον χυμό τους προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό και 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε το φαγητό στην κατσαρόλα.

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ