Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Κεφτεδάκια στον φούρνο & αυγολέμονο !!!




Κεφτεδάκια  αυγολέμονο!! Πεντανόστιμο φαγητό !!

Αναλογία  γιά πιλάφι
1  ποτήρι ρύζι
2 ποτήρια νερό




Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 1 κουτ.σούπας βούτυρο μαζί με το ρύζι ,το ανακατεύουμε μέχρι να ξανθίσει ,ρίχνουμε το ανάλογο νερό ,βάζουμε κι αντί για αλάτι ι κύβο ζωμό κρέατος -αν θέλουμε - χαμηλώνουμε την φωτιά κι ώσπου να τελειώσει το νερό ,είναι έτοιμο σπυρωτό σπυρωτό !



ΥΛΙΚΑ
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια
3 κουτ σούπας λάδι
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στημένο καλά
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φλυτζάνια νερό
1 κύβο κρέατος
2 λεμόνια το χυμό
2 αυγά
αλάτι -πιπέρι




ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Βάζετε το κιμά σε μία λεκάνη ,προσθέστε τα κρεμμύδια,το ψωμί,το λάδι ,το αυγό το ένα,αλάτι,πιπέρι.μαϊντανό και  ζυμώνετε .
Πλάθεται στρογγυλούς κεφτέδες και τους βάζετε σ ένα ταψάκι ,η πυρέξ και τους ψήνετε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βάζετε το νερό σε μία κασαρόλα με το κύβο να πάρει 2-3 βράσεις,ρίχνετε μέσα τους κεφτέδες και τους βράζετε για 5 λεπτά.



Για ευκολία και 100% επιτυχία βάλτε στο μούλτι το δεύτερο αυγό 1 κουτ.γλυκού κόρν φλάουρ,κ το χυμό από τα λεμόνια ,χτυπήστε καλά για 1 λεπτό.
Περιχύνετε τους κεφτέδες με το αβγολέμονο και καλή σας όρεξη!!
Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές,η με ρύζι,η ότι άλλο σας αρέσει .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ