Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Κανελόνια με κιμά !!!



Ονειρο η γεύση!!!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια
3\4 του κιλού κιμά μοσχαρίσιο
1\2 ποτηράκι κρασί άσπρο
4 κουτ σούπας λάδι
1 κανέλα ξυλάκι
1 1\2 τυρί τριμμένο ρεγκάτο ,η κεφαλογραβιέρα
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτί τοματάκι ψιλοκομμένο

ΣΑΛΤΣΑ
500 γραμ.χυμός τομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουτ,σούπας βούτυρο
αλατοπίπερο
1 κουτ.σούπας ζάχαρη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι μαζί με το κιμά,σβήνουμε με το κρασί βάλτε και την κανέλα ,το αλατοπίπερο,κ το ψιλοκομμένο τοματάκι μισοσκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 40 λεπτά.
Πρέπει αν έχει πιεί καλά το ζουμί του όταν είναι έτοιμο.
Περιμένουμε λίγο να μισοκρυώσει και προσθέτουμε και το τυρί τριμμένο.
Γεμίζουμε με το κιμά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ,η πυρέξ δίπλα το ένα στο άλλο.



Εχουμε ετοιμάσει και την σάλτσα,σοτάρουμε το βούτυρο με το σκόρδο,να ξανθίσει λίγο και,προσθέτετε την ντομάτα ,το αλατοπίπερο,και την ζάχαρη,μαζί και ενα ποτήρι νερό.
Βράζετε την σάλτσα για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Περιχύνουμε με την σάλτσα τα κανελόνια που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να σκεπάσουν τα κανελόνια για να βράσουν .[ωμά τα βάζουμε τα κανελόνια ]
Αν η σάλτσα δεν τα καλύπτει προσθέστε λίγο χλιαρό νερό .
Να σκεπαστούν τελείως .
Προαιρετικά αν θέλετε προσθέστε και 4-5 κουταλιές τις σούπας κρέμα γάλακτος .
Πασπαλίζουμε και με το τυρί και σκεπάστε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς . ΄Καλη όρεξη!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ