Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Πορτοκάλι κέικ !!Το πιό μοσχομυριστό!!!



 Πραγματικά ένα μυρωδάτο  αφράτο κέικ που παραμένει μέσα υγρό με το άρωμα πορτοκαλιού οικονομικότατο και  πολύ γρήγορο !!!

Μπορούμε να το φτιάξουμε χωρίς μίξερ με την βοήθεια του αυγοδάρτη ,έτσι το φτιάχνω κι εγώ η χρησιμοποιώ το μιξεράκι χειρός για ευκολία να μην λερώνω πολλά !!
Θα ήθελα να το δοκιμάσετε όλοι θα σας αρέσει πάρα πολύ !!

Τα πορτοκάλια για να μην απορείτε και με ρωτάτε τα πλένουμε καλά και τα πολτοποιούμαι με το φλούδι δεν πικρίζει καθόλου μην το φοβηθείτε το φτιάχνω πάρα πολύ συχνά !!!


Υλικά  η Δοσολογία είναι διπλή για ταψί τετράγωνο του φούρνου
για φόρμα του κέικ κάντε την μισή δόση στα υλικά που σας γράφω
δηλαδή χωρίστε τα στην μέση

2 ποτήρια του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 πορτοκάλια μέτρια η 2 μεγάλα ολόκληρα πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι πολτοποιημένα [με την φλούδα μαζί ]
4 αυγά 
3 ποτήρια του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
 3 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα

 Αν θέλετε λιγότερο χωρίστε τα υλικά στην μέση και χρησιμοποιήστε την κοινή φόρμα για κέικ στρογγυλή η μακρόστενη -εγώ το κάνω όπως σας το λέω διπλή δόση στο μεγάλο ταψί του φούρνου.





Εκτέλεση

 Βάζουμε σε μπολ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μείγμα .Ανάβουμε  εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .
Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι .




Αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο Θέλει περίπου 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο μας ! Πολύ νόστιμο και για τα παιδάκια μας -για κέρασμα -αλλά και για το καφεδάκι μας !!!





Σημείωση
Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω αραιωμένη μαρμελάδα πορτοκάλι,η το πασπαλίζουμε με άχνη.
 Εγώ το προτιμώ με άχνη ζάχαρη είναι τέλειο ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ !!!!
Αφράτο και μοσχομυριστό !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ