Υλικά
1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι λάδι
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
Για την βάση
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ ή “Digestive”
1/2 από το πλακέ βιτάμ [βούτυρο]
Γιά από πάνω
1 κουβερτούρα 125 γραμ
τρούφα
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε στο μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη τα βάζουμε σε μπολ.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω από τα μπισκότα και τα δουλεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού το βούτυρο και να υγρανθούν καλά και όλα.
Το στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψάκι μας καλό είναι με τσέρκι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά ζάχαρη νερό για 10 λεπτά ,
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να χλιαρίνει ,ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύομαι μέχρι να ξανθίσει σε χαμηλά θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά ανακατεύομαι συνέχεια μην μας αρπάξει.
Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός ρίχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας μέχρι να πιεί όλο το υγρό και να σφίξει κάπως ο χαλβάς.
Αποσύρομαι από την φωτιά και στρώνουμε τον μισό χαλβά επάνω από τα μπισκότα.
Στον άλλο μισό όπως είναι καυτός ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύομαι πολύ καλά να σκουρύνει να γίνει σοκολατένιος.
Τον στρώνουμε από πάνω από τον σκέτο χαλβά κι από πάνω πασπαλίζουμε με τρούφα και στολίζουμε με καρύδια. Καλή επιτυχία!!
Ευγενία Ράπτη
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ