Υλικά:
10 μπουτάκια
2 κολοκυθάκια
2 πιπεριές κόκκινες
1 κρεμμύδι μεγάλο
Μανιτάρια
15 - 20 ντοματίνια
4 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
4 κσ μουστάρδα με κόκκους ή ότι έχετε
Χυμό και ξύσμα από δυο λεμόνια
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σκόνη
Εκτέλεση:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κομμάτια εκτός από τα ντοματίνια τα οποία τα βάζουμε ολόκληρα. Τα τοποθετούμε μαζί με το κοτόπουλο στο ταψί.
Σε ένα σέικερ βάζουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι για να βράσουν οι πατάτες μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο το φαγητό για περίπου 1,40 ώρα.
Ο χρόνος εξαρτάται από το κάθε φούρνο.
Στα τελευταία περίπου 20 λεπτά ανοίγουμε για να πάρει χρώμα το φαγητό μας.
Καλή επιτυχία!!!
Elena Psillia-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ