Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Υπέροχη Γαλατόπιτα !!!


Υλικά :
1 Σφολιάτα

Κρέμα:
1 κιλό γάλα,
5 κουτ σούπας  περίπου κάστερ πάουντερ η κορν φλάουερ,
1 βανίλια,
1 κούπα ζάχαρη (η όσο γλυκιά την θέλετε εσείς λιγότερο η περισσότερο)

Εκτέλεση :
Τοποθετούμε την σφολιάτα σε στρογγυλό ταψάκι σε μέγεθος που να εξέχει η Ζύμη στα τοιχώματα για να γυρίσουμε σε ρολό πάνω από την κρέμα.
Κρατάμε  λίγο από το κρύο γάλα για να λιώσουμε το κάστερ το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε στη φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το λιωμένο κάστερ με το γάλα και  την ζάχαρη, ανακατεύω έως να πήξει η κρέμα προσθέτω και την βανίλια, κατεβάζω από την φωτιά και προαιρετικά προσθέτουμε και 1 αυγό αφού όμως κρυώσει λίγο η κρέμα μας που την ανακατεύουμε τακτικά, την ρίχνουμε στο ταψί και  Ψήνω σε μέτριο φούρνο έως να ροδίσει το φύλλο μας, όταν κρυώσει την πασπάλισα με άχνη ζάχαρη.

Dimitra Varsam‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ