Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Πατάτες στον τρίφτη με γέμιση τυρί !!!





 Πολύ ωραίο εύκολο και πεντανόστιμο !!!

Υλικά
3 πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
αλάτι πιπέρι
4 φέτες τυρί του τοστ
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο για το ψωμί 




Τρίβουμε της πατάτες μέσα σε ένα μπολ και αμέσως μετά τις στίβουμε πολύ καλά.
Τις ξαναβάζουμε στο μπολ ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.





Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι μαζί με μία κουταλιά βούτυρο και μόλις λιώσει κάνουμε μία παχιά στρώση από την τριμμένη πατάτα στρώνοντας ομοιόμορφα -το τηγάνι να έχει μέγεθος μικρού πιάτου ρηχού.
Αμέσως μετά από πάνω τοποθετούμε τις φέτες του τοστ να καλύψουν όλη την επιφάνεια χωρίς να βγει πιο έξω από την πατάτα γιατί θα λιώσει και θα κολλήσει.



 Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη πατάτα ---κάτω θα βάλετε πιο πολύ πατάτα  ,για επάνω θα κρατήσετε πιο λίγη .


Με μία σπάτουλα ξύλινη του δίνουμε γύρω γύρω ομοιόμορφο σχήμα και μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά .
Με την βοήθεια ενός μεγαλύτερου πιάτου την αναποδογυρίζουμε .. αν δεν έχει πάρει χρώμα χρυσαφί την ξαναβάζουμε από την ίδια πλευρά δίνοντας εύκολα πάλι με την σπάτουλα το ωραίο σχήμα.
Αυτό το κάνουμε 4 φορές με το πιάτο για να μαγειρευτούν οι πατάτες και να σταθεροποιηθεί το σχήμα και πάντα με την ξύλινη σπάτουλα φτιάχνουμε ωραίο το γύρω γύρω μέχρι να ψηθεί και να σταθεροποιηθεί. .


Τέλος το τοποθετούμε σε πιάτο το κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και τρέχει το λιωμένο τυράκι και απολαμβάνουμε !!! Καλή επιτυχία !!!




 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Θέλει λίγο προσοχή στο συχνό αναποδογύρισμα μην καείτε . Αν κατά το αναποδογύρισμα σας χαλάσει το σχήμα φτιάχνει ξανά εύκολα με την σπάτουλα κι οταν ψηθεί παραμένει ωραίο.