Γιοφκας!!!!! Έτσι τον λέμε εδώ στη Θράκη. Σπιτικές χυλοπίτες!
Συνταγή :
1 κιλό γάλα
1 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
10 αυγά
1 κουταλιά της σούπας
αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά σε ένα μπολ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη ρίχνουμε μέσα το αλάτι και τα χτυπημένα αυγά.
Σε άλλο μπολ διαλύουμε το σιμιγδάλι στο γάλα και το ρίχνουμε στη λεκάνη.
Ζυμώνουμε μια ζύμη προς σφιχτή.
Ανοίγουμε φύλλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν απλωμένα.
Τα κόβουμε σε λωρίδες και τις βάζουμε τη μια πάνω στην άλλη.
Τα κόβουμε σε μικρές λωρίδες στενές όπως στην φωτογραφία.
Ιωάννα Γκράνα-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ