Υλικά
1 κούπα λευκό ή κόκκινο κρασί,
1 κούπα ελαιόλαδο,
1/2κουπα χυμό πορτοκάλι +την φλούδα του τριμμένη,
μισό κουταλάκι κανέλα,
1/4 κουτ γλυκού γαρίφαλο,
2κουταλακια γλυκάνισο,
1 κούπα σταφίδες μαύρες (μπορείτε κ ξανθές)
4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1/2κγ σόδα,
1 κούπα ζάχαρη,
αλεύρι για όλες της Χρήσεις
750γρ κ λίγο ακόμα,σουσάμι για το πασπάλισμα(μπορείτε κ αμύγδαλο τριμμένο)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υγρά μαζί με την ζάχαρη,τα μυρωδικά κ τις σταφίδες.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη κ ρίχνουμε το αλεύρι που το έχουμε κάνει μίξη με το μπέικιν κ την σόδα,μόλις το ζυμάρι μας είναι έτοιμο (να μην κολλάει στα χέρια) ανοίγουμε τρία μπαστούνια μακρόστενα κ το χαράζουμε όχι μέχρι τέρμα.
Ρίχνουμε κ το σουσάμι,βάζουμε στο φούρνο κ ψήνουμε μισή ώρα (ο φούρνος 180° να έχει ζεστάνει καλά)
Μετά την μισή ώρα βγάζουμε κ κόβουμε τα παξιμάδια μέχρι κάτω κ απλώνουμε στο ταψί για άλλα 20 λεπτά με μισή ώρα ανάλογα πόσο σκληρά τα θέλουμε (εγώ τα ψήνω 10 από την μια κ 10 λεπτά από την άλλη) Καλή επιτυχία!!!!!
Δέσποινα Αντρέας Πλατυποδης-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ