ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μελιτζανάκια πολύ μικρά
1 Κιλό ζάχαρη
3 κούπες νερό
γαριφαλάκια για το κάρφωμα
200 γρ Ασπρισμένα αμύγδαλα
1 κουταλιά σούπας ασβέστη
2 κανέλες σε ξυλαράκι
σταγόνες από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα μελιτζανάκια τους από τα κοτσανάκια τους !!
Γεμίστε μια μεγάλη λεκάνη με νερό και διαλύστε μέσα τον ασβέστη
βάλτε και αφήστε τα για ένα ολόκληρο βράδυ μέσα!!
Την επόμενη μέρα βγάζετε και πλένετε με άφθονο νερό
βράζετε τα μελιτζανάκια 2 φορές και πετάτε το νερό από την ώρα του κοχλασμού τους από 2 λεπτά την κάθε φορά!!
Δεν τα χαράζουμε
Τα βγάζουμε ένα ένα και τα τοποθετούμε επάνω σε πετσετούλα ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά τους !!Καρφώνουμε στο κάθε μελιτζανάκι ένα γαριφαλακι και ένα αμυγδαλάκι στην μέση!!
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά!! ρίχνουμε το νερό την κανέλα και την ζάχαρη!!
βράζουμε ένα τέταρτο σκέτο το σιρόπι και μετά βάζουμε ένα ένα μέσα τα μελιτζανάκια μας μέσα!!
Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε!!
Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας ...Τέλος ρίχνουμε έξτρα ασπρισμένα αμύγδαλα μέσα και τις σταγόνες από το λεμόνι μαζί με την λεμονόκουπα!!
Αποστειρώνουμε τα βάζα μας.
Gogo Samiou-oι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ