Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Χταποδομακαρονάδα στο φούρνο !!!





Στην κατσαρόλα βάζω το χταπόδι σε μικρά κομμάτια ,αφήνω να φύγουν τα υγρά του και σβήνω με 1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό.

Ρίχνω μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο 3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια,μπαχάρι,αλάτι , πιπέρι,σάλτσα δικιά μου και 1 κουτ σούπας μπελτέ,και νεράκι και σκεπάζω την χύτρα μου για 25 λεπτά,
Τέλος έχω προθερμάνει τον φούρνο,συμπληρώνω νερό στην χύτρα μου να είναι καυτό και ρίχνω το χταπόδι στο ταψί.



Ένα παραδοσιακό πιάτο με χταπόδι που θα λατρέψετε. Πανεύκολο και πολύ νόστιμο !!!




Ρίχνω και τα μακαρόνια και τα βάζω στον φούρνο μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια.
Ανακατεύω 3,4 φορές αλλά να κρατάνε κ λιγουλάκι κ μετά σερβίρω...Το χταπόδι είναι μισό κιλό με ένα πακέτο μακαρόνια.

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ