Τρίγωνα πανοράματος συνταγή από μια Καλαμαριώτισσα !!!
Υλικά-Εκτέλεση
1 κιλό φύλλο Βηρυτού
μισό κιλό βούτυρο γνήσιο σε χάρτινη συσκευασία
Ανοίγουμε το φύλλο στο μάκρος οριζόντια .
Αλείφουμε το μισό με λιωμένο βούτυρο διπλώνουμε και αλείφουμε το υπόλοιπο μισό οριζόντια και το υπόλοιπο μισό κάθετα .
Το διπλώνουμε όπως το βουτυρώσαμε στην μέση και σπάμε γύρω στους δύο πόντους στην άκρη γιατί θέλουμε να τετραγωνίσει.
Αλείφουμε πάλι το μισό και τα βάζουμε στο ταψί λαδωμένο η με λαδόκολλα σε στυλ φακέλου .
Γεμίζουμε το ταψί τα αλείφουμε και από πάνω με βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σιροπιάζουμε με 2+1/2 κούπες ζάχαρη και 2 κούπες νερό και λίγη φλούδα από λεμόνι -αυτά τα βράζουμε μαζί για 6 λεπτά--
Σιροπιάζομαι με καυτό το σιρόπι κρύα τα τρίγωνα.
Τα οποία τα πατάμε να ρουφήξουν το σιρόπι και τα γυρνάμε πάνω κάτω να σιροπιαστούν παντού και καλά.
Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν .
Κρέμα
Βάζουμε 1+1/2 γάλα να βράσει.
Μόλις χλιαρύνει βγάζουμε μία κουταλιά και λιώνουμε 300 γραμ αλεύρι. και 375 γραμ ζάχαρη 3 βανίλιες 3 κρόκους αυγών και μόλις αρχίζει και φουσκώνει το γάλα χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και να στέκεται στο κουτάλι η κρέμα το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε και μία κουταλιά βούτυρο ανακατεύουμε και είναι έτοιμη να γεμίσουμε τα τρίγωνά μας.
Ανοίγουμε το κάθε τρίγωνο όπως την χαρτοπετσέτα ή όπως σαν φακελάκι και γεμίζουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού,'Καλή επιτυχία !!!
Σοφία Γεωργιάδου"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ