Κανονικά γίνεται με φύλλο Βηρυτου αλλά μου φέρανε κρούστα δεν πειράζει 😉
1 φύλλο Βηρυτου
2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100γρ κουβερτούρα τριμμένη
1 κουτί μπισκότα digestive
Σιρόπι
2 φλυτζάνια μέλι
2 φλυτζάνια πορτοκάλι χυμό
1 ξυλάκι κανέλας
Περίπου 1/2 φλυτζάνι γλυκόζη
Τα βράζουμε για 10 λεπτά
Αλεθουμε τα μπισκότα και τα καρύδια,ξεχωριστά,τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε την κουβερτούρα και την κανέλα και ανακατεύουμε.Λιώνουμε το βούτυρο περνουμε τα φύλλα και βουτυρωνουμε όλο το φύλλο.Το διπλωνουμε και βουτυρωνουμε,βάζουμε από την μακριά πλευρά μίγμα και κάνουμε σφιχτό ρολό.Μετά σουρώνουμε το ρολό και βάζουμε σε ταψάκι και περνάμε βούτυρο από πάνω με το πινέλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου,ανάλογα τον φούρνο,μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.Ρίχνουμε το σιρόπι μόλις βγουν από τον φούρνο και αφήνουμε να το πιεί.
Εγώ τώρα θα τα βάλω να ψηθούν
Μαρία Λαρου-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ