Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Κοχύλια γίγας γεμιστά με κιμά και τυριά στο φούρνο !!!


Υλικά

1 πακ. Κοχύλια γίγας
1 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
1 καρότο τριμμένο
2 κ.σ. πελτέ
1 ζωμό βοδινού σπιτικός
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Μπαχάρι
400 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
150 γρ. Φέτα
100 γρ. Κεφαλοτύρι πικάντικο
2 κρέμες γάλακτος (600 ml)

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε το καρότο, τα μπαχαρικά, τον κιμά και τον πελτέ.
Προσθέτουμε λίγο νερό, τον ζωμό και τον αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Μόλις γίνει ο κιμάς τον αφήνουμε στην άκρη και προσθέτουμε την φέτα...
Σε μια άλλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα κοχύλια για 7-8 λεπτά.
Τα σουρώνουμε.
Παίρνουμε ένα ταψί πασπαλίζουμε τυρί στον πάτο, παίρνουμε ένα ένα τα κοχύλια τα γεμίζουμε κιμά και τα τοποθετούμε στο ταψί δίπλα δίπλα.
Μόλις γεμίσει το ταψί ρίχνουμε τα τυριά πάνω από τα κοχύλια, την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για μισή ώρα περίπου.

 Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou--οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ