Υλικά
περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γραμ γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
3 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1+1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
3 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αβγά στο μίξερ .
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και την ζάχαρη χτυπώντας .
Προσθέτουμε βανίλιες και ξύσμα .
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένο .
Θέλουμε την ζύμη ελαστική και κολλώδη .
Βουτάμε το κουτάλι στο λάδι και κόβουμε ζύμη και με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κουλουράκια .
Βάζουμε σε ένα κρόκο αυγού 1 κουταλάκι γλυκού νερό ανακατεύουμε και περνάμε από πάνω τα κουλουράκια που έχουμε πλάσει .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
Κωνσταντινιά ΠΚ οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ