Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Κέικ πορτοκάλι !!!


Ένα πολύ απλό κέικ πορτοκάλι αλλά τόσο αφράτο και μυρωδάτο....Μου θυμίζει μανούλα...!!!



 Υλικά
500γρ φαρίνα (Το κοσκινίζω το αλεύρι βγαίνει πιο αφράτο)
 420γρ κρυσταλλική ζάχαρη
250γρ βούτυρο ή Βιτάμ πλάκα
125μλ γάλα φρέσκο
125 μλ χυμό πορτοκάλι
5 αβγά χωρισμένα
2 βανιλέτες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
μια πρέζα αλάτι



Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει,προσθέτω ένα ένα τους κρόκους από τα αβγά,(τα ασπράδια τα χτυπάω σε μαρέγκα,και τα προσθέτω στο τέλος με πολύ απαλές κινήσεις με τη σπάτουλα).
Ρίχνω τη βανιλέτα το ξύσμα και προσθέτω εναλλάξ φαρίνα με γάλα και χυμό πορτοκάλι,και τέλος τη μαρέγκα.


ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ.
Βουτυρώνω και αλευρώνω παρά πολύ καλά το ταψάκι μου ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 αντιστάσεις τελευταία σχάρα.(Εγώ έχω βάλει κι ένα κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σε σκόνη μου αρέσει πολύ το άρωμα.
Όταν κρυώσει πασπαλίζω από πάνω με άχνη !

Εύη Ρουσσοπούλου-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ