Για το κέικ:
10 αυγά
2,5 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι Ηλιέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κουτάλια σούπας κανέλα
1 ποτηράκι μικρό κονιάκ
1 ποτήρι αλεσμένα καρύδια
2 μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι γάλα
Χτυπάμε ηλιέλαιο ζάχαρη και κρόκους να αφρατέψουν. Ρίχνουμε
σιγά σιγά το γάλα εναλλάξ με το μείγμα αλεύρι-κανέλα-μπέικιν κοσκινισμένο, την μαρέγκα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα. Τοποθετούμε σε μικρά φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Για την σοκολατένια βουτυρόκρεμα που είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο
1. Χτυπάμε 5 κρόκους στον κάδο του μίξερ. Επειδή θα προσθέσουμε καυτό σιρόπι, πρέπει ο κάδος μας να είναι ανθεκτικός. Ως εργαλείο, χρησιμοποιούμε το σύρμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
2. Βάζουμε 100 γρ. νερό και 280 γρ. ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν, σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση και ελέγχουμε τη θερμοκρασία τους. Μόλις φτάσει στους 118°C, αποσύρουμε το σιρόπι. Σε αυτό το στάδιο βλέπουμε ότι έχουν σχηματιστεί μικρές φουσκάλες σε όλη την επιφάνεια.
3. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα των κρόκων, ρίχνουμε στον κάδο το καυτό σιρόπι, με πολύ σιγανή ροή, έτσι ώστε να πέφτει σαν λεπτή κλωστή.
4. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά οι κρόκοι και να κρυώσουν. Ελέγχουμε πιάνοντας με τα χέρια μας τον κάδο, για να δούμε αν είναι κρύος. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά-σιγά 360 γρ. βούτυρο, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει μια αφράτη, λεία κρέμα. Αυτή είναι τώρα έτοιμη για χρήση. Μπορούμε, αν θέλουμε, να τη χρωματίσουμε και να διακομίσουμε παιδικές τούρτες, να την αρωματίσουμε με ξύσμα, καφέ ή λικέρ, να γαρνίρομαι κάπκεϊκ ή να γεμίσουμε μπισκότα.
Για να γίνει σοκολατένια πρόσθεσα δυο κουταλιες κοσκινισμενο κακαο και δυο κουταλιες μερεντα
Όταν κρυώσουν τα κεκακια στολίζω με κορνε και ζαχαρωτα.
Ελευθερία Παρασχέλλη-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ