Εκμέκ ΥΛΙΚΑ
500 γρ κανταΐφι
200 γρ βούτυρο (λιωμένο)
Για την κρέμα
650 ml γάλα (δυόμιση ποτήρια του νερού)
150 γρ ζάχαρη (μισή κούπα +4 κ.σ)
60 γρ βούτυρο (3 κ.σ)
2 αυγά
2 βανίλιες
110 γρ σιμιγδάλι (μισή κούπα +2 κ.σ)
Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό ένα ξυλάκι κανέλα και φλούδα από ένα λεμόνι
Για το γαρνίρισμα
250 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική σε πράσινη συσκευασία αυτή βάζω εγώ αν βάλετε αυτή δεν χρειάζεται άχνη
2-3 κ.σ άχνη ζάχαρη
φιστίκια αιγίνης ανάλατα ψιλοκομμένα(εγώ έβαλα καρύδι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεμπερδεύουμε το κανταΐφι και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι
Το περιχύνουμε με το βούτυρο
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει 30 με 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας στον αέρα
Φτιάχνουμε το σιρόπι αφήνοντας το να βράσει για 5 λεπτά αφού πάρει βράση (κρύο σιρόπι ζεστό κανταϊφι
Αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζομαι με το καυτό σιρόπι και το αφήνουμε να το ρουφήξει
Για την κρέμα βράζουμε το γάλα με την μισή δόση της ζάχαρης ( την άλλη την κρατάμε για να χτυπήσουμε μαζί με τα αυγά )και το βούτυρο,ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την βανίλια ,ανακατεύουμε μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι ομοιόμορφα
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και γαρνίρομαι το κανταΐφι.
Sofia Lelidou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ